E-mail Επικοινωνίας: byebyebin@gmail.com

live score


powered by Agones.gr (livescore)
Δείτε όλα τα live score ΕΔΩ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΜΑ: Στο δρόμο για το Champions League


Tα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος θα κρίνουν ποια ομάδα θα πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Champions League και τα πλέι οφ του καλοκαιριού του Champions League θα κρίνουν αν θα καταφέρει (πολύ δύσκολο εγχείρημα) να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.




ΘΕΜΑ: Στο δρόμο για το Champions League


Το γεγονός ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας (Παναθηναϊκός πιθανότατα) από την επόμενη κιόλας ευρωπαϊκή σεζόν 2010-11 θα είναι απευθείας στους ομίλους του Champions League, δεν σημαίνει ότι αλλάζει κάτι για τον δεύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με πέρυσι.Αν υποθέσουμε ότι το προβάδισμα του Παναθηναϊκού είναι ασφαλές και ότι οι «πράσινοι» θα είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας για το 2010, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα για πρώτη φορά στα πλέι οφ της Super League το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο να διεκδικηθεί και από τις τέσσερις εναπομείνασες θεωρητικά μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αρη, αλλά και την ΑΕΚ αν βεβαίως προλάβει το τρένο της πέμπτης θέσης.


Με άλλα λόγια θα διεκδικήσει, όπως πέρυσι το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός, ένα από τα πέντε εισιτήρια για τους ομίλους του Champions League μαζί με τις υπόλοιπες 14 «τεταρτοτριτοδεύτερες» ομάδες των 15 ισχυρών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε δύο προκριματικούς γύρους.

Στον πρώτο προκριματικό θα μετάσχει η τρίτη ομάδα της Ρωσίας (που την ξέρουμε και είναι η Ζενίτ) μαζί με τις εννέα δεύτερες των πρωταθλημάτων της Ουκρανίας, της Ολλανδίας, της Ρουμανίας, της Πορτογαλίας, της Τουρκίας, της Ελλάδας (η νικήτρια των πλέι οφ), της Σκοτίας, του Βελγίου και της Ελβετίας.

Τις πέντε ομάδες που θα προκριθούν από τον πρώτο προκριματικό θα περιμένουν στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους οι τρεις τέταρτες της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και οι δύο τρίτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Πως διαμορφώνονται τα πράγματα για την ελληνική ομάδα που θα πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Champions League είναι δύσκολο να προδιαγραφούν από τώρα με ασφάλεια παρά μόνο να σκιαγραφηθούν. Αυτό κάνουμε προκειμένου να πάρετε μία πρώτη γεύση μέσω τουSentragoal.

Είναι δύσκολο να προδιαγραφούν με ασφάλεια οι συνθήκες των προκριματικών του επόμενου Champions League για τη δεύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος για τους εξής λόγους:

Πρώτον, γιατί τουλάχιστον στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχει ως προς τη διεκδίκηση του τελευταίου εισιτηρίου μία μάλλον παράξενη εξέλιξη εφέτος με αρκετά αουτσάιντερ να τα διεκδικούν.

Για παράδειγμα στην Αγγλία τέταρτη αυτή τη στιγμή είναι η Τότεναμ (αλλά υπάρχει και η Λίβερπουλ), στην Ισπανία είναι η Μαγιόρκα (αλλά καραδοκεί η Σεβίλλη), στην Ιταλία είναι η Νάπολι (αλλά η Γιουβέντους δεν είναι ξεγραμμένη) και στη Γαλλία η Λιλ και η Μονπελιέ (αλλά σίγουρα μπορεί να προλάβουν το τρένο έστω της τρίτης θέσης η Μαρσέιγ ή η Λιόν).

Δεύτερον, γιατί αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε με ασφάλεια τους συντελεστές των ευρωπαϊκών ομάδων και την τελική τους θέση στη βαθμολογία της UEFA αφού είναι σε εξέλιξη η σεζόν και 48 ομάδες συνεχίζουν σε Champions και Europa League με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές (ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό) να φιλοδοξούν να βελτιώσουν τα δεδομένα τους για την επόμενη σεζόν και τους διαχωρισμούς σε ισχυρές και ανίσχυρες.

Ενα παράδειγμα; Μία ισοπαλία να πάρει ο Ολυμπιακός από την Μπορντό στα δύο ματς για τους «16» του Champions League και θα ανέβει πάνω από την Τότεναμ την οποία είναι πιθανό να βρει στο δρόμο του στα πλέι οφ!

Τρίτον, ως προς τις ομάδες μας είναι εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα αν το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο μέσω των πλέι οφ πάρει ο Ολυμπιακός και εντελώς διαφορετικά αν το πάρει ο ΠΑΟΚ, ο Αρης ή η ΑΕΚ. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έχει αυξήσει πολύ τον ευρωπαϊκό του συντελεστή, μπορεί να τον αυξήσει κι άλλο αφού συνεχίζει στην Ευρώπη (αν αποκλείσει την Μπορντό θα βρεθεί για πρώτη φορά στην πρώτη 20άδα!) και θα είναι πιθανότατα ισχυρός και στους δύο προκριματικούς για τους μη πρωταθλητές. Αντίθετα ΑΕΚ (75η αυτή τη στιγμή), ΠΑΟΚ (143ος) και Αρης (130ος) θα είναι σίγουρα στους ανίσχυρους και στους δύο προκριματικούς με εντελώς διαφορετικές προϋποθέσεις σε σχέση με τον Ολυμπιακό!

Το οξύμωρο των εφετινών πλέι οφ του Champions League για τους μη πρωταθλητές (στον προκριματικό δρόμο των πρωταθλητών που είναι πιο βατός και στον οποίο μετείχε πέρσι ο Ολυμπιακός η χώρα μας δεν θα έχει ομάδα αφού ο πρωταθλητής Ελλάδας πάει απευθείας στους ομίλους) είναι το εξής με βάση τη μέχρι σήμερα εξέλιξη των ισχυρών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Αν πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο ο Ολυμπιακός, θα είναι στους ισχυρούς αλλά στους πιθανούς αντιπάλους του στα πλέι οφ μπορεί να είναι η τέταρτη ομάδα της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας αν τελικά επικρατήσουν τα αουτσάιντερ για την τέταρτη ή την τρίτη θέση σε αυτά τα πρωταθλήματα.

Μπορεί όμως να είναι ο ανίσχυρος ΠΑΟΚ και στα πλέι οφ να μην τους έχει στο δρόμο του, αλλά να είναι μαζί με τη Νάπολι, τη Μαγιόρκα, τη Μονπελιέ ή την Αστον Βίλα στις non seeded ομάδες! Είπαμε όμως αυτά είναι εικασίες. Θα πρέπει ακόμα να περιμένουμε. Αλλωστε είτε έχουμε τον Ολυμπιακό στους ισχυρούς, είτε τον ΠΑΟΚ, τον Αρη ή την ΑΕΚ στους ανίσχυρους και στους δύο «σκληρούς» προκριματικούς γύρους των μη πρωταθλητών θα έχουν σίγουρα πολύ δύσκολες ομάδες στο δρόμο τους.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα...
Ας δούμε όμως ποιες θα ήταν οι 15 ομάδες στον προκριματικό δρόμο των μη πρωταθλητών, που θα διεκδικούσαν σήμερα τα πέντε εισιτήρια για τους ομίλους του Champions League, αν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είχαν λήξει χθες.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η 15ΑΔΑ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Αγγλία/Τότεναμ/55.228
Ισπανία/Μαγιόρκα/14.951
Ιταλία/Νάπολι/14.239
Γερμανία/Σάλκε/53.159
Γαλλία/Λιλ/40.948
ΡΩΣΙΑ/ΖΕΝΙΤ/60.991
Ουκρανία/Σαχτάρ/72.870
Ολλανδία/Τβέντε/23.142
Ρουμανία/Ουνιρέα/18.898
Πορτογαλία/Μπενφίκα/63.159
Τουρκία/Γαλατασαράι/42.810
Ελλάδα/Νικητής πλέι οφ/
Σκοτία/Σέλτικ/38.158
Βέλγιο/Μπριζ/33.980
Ελβετία/Βασιλεία/48.675
Σε αυτή την περίπτωση ας δούμε πως θα διαμορφώνονταν τα πράγματα για τις ελληνικές ομάδες που θα διεκδικήσουν το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο.
ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ
1) Με Ολυμπιακό νικητή των πλέι οφ
Α’ Προκριματικός

Ισχυροί
Σαχτάρ/Ουκρανία
Μπενφίκα/Πορτογαλία
Ζενίτ/Ρωσία
Ολυμπιακός/Ελλάδα
Βασιλεία/Ελβετία
Ανίσχυροι
Γαλατασαράι/Τουρκία
Σέλτικ/Σκοτία
Μπριζ/Βέλγιο
Τβέντε/Ολλανδία
Ουνιρέα/Ρουμανία
Πλέι οφ
Ισχυροί
Σαχτάρ/Ουκρανία
Μπενφίκα/Πορτογαλία
Ζενίτ/Ρωσία
Τότεναμ/Αγγλία
Oλυμπιακός/Ελλάδα
Ανίσχυροι
Σάλκε/Γερμανία
Βασιλεία/Ελβετία
Λιλ/Γαλλία
Μαγιόρκα/Ισπανία
Νάπολι/Ιταλία

2) Με ΠΑΟΚ ή Αρη ή ΑΕΚ νικητή των πλέι οφ
Α’ Προκριματικός

Ισχυροί

Σαχτάρ/Ουκρανία
Μπενφίκα/Πορτογαλία
Ζενίτ/Ρωσία
Βασιλεία/Ελβετία
Γαλατασαράι/Τουρκία

Ανίσχυροι
Σέλτικ/Σκοτία
Μπριζ/Βέλγιο
Τβέντε/Ολλανδία
Ουνιρέα/Ρουμανία
ΠΑΟΚ ή Αρης ή ΑΕΚ

Πλέι οφ
Ισχυροί

Σαχτάρ/Ουκρανία
Μπενφίκα/Πορτογαλία
Ζενίτ/Ρωσία
Τότεναμ/Αγγλία
Σάλκε/Γερμανία


Ανίσχυροι
Βασιλεία/Ελβετία
Λιλ/Γαλλία
Μαγιόρκα/Ισπανία
Νάπολι/Ιταλία
ΠΑΟΚ ή Αρης ή ΑΕΚ




Τα πράγματα βεβαίως και για τον Ολυμπιακό μπορεί να εξελιχτούν πιο δύσκολα και η θέση του στου ισχυρούς μπορεί να μπει σε κίνδυνο αν στη Γαλλία η τρίτη ομάδα είναι τελικά η Λιόν ή η Μαρσέιγ (πιθανότερο σενάριο), αν στην Ιταλία η τέταρτη ομάδα είναι η Ρόμα ή η Γιουβέντους και στην Ισπανία την τέταρτη θέση πάρει η Σεβίλλη.
Από την άλλη πλευρά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό τα πράγματα θα γίνουν και πιο εύκολα αν στην Ουκρανία πάρει τον τίτλο η Σαχτάρ και πάει στα προκριματικά η Ντιναμό Κιέβου (πιο κάτω από τον Ολυμπιακό σε συντελεστή), η αν στην Πορτογαλία (το πιο πιθανό σενάριο) κατακτήσει τον τίτλο η δεύτερη σήμερα Μπενφίκα και στείλει την ανίσχυρη Μπράγκα στα προκριματικά.

Περίπτωση για ΠΑΟΚ, Αρη ή ΑΕΚ να μπουν στους ισχυρούς είτε στον πρώτο προκριματικό είτε πολύ περισσότερο στα πλέι οφ δεν υφίσταται αλλά ωστόσο και εκείνοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον την εξέλιξη των ισχυρών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ως προς τα τελευταία εισιτήρια.

Και αυτό γιατί αν επικρατήσουν τα φαβορί είναι εντελώς διαφορετικό στην πεντάδα των πιθανών αντιπάλων τους στα πλέι οφ να υπάρχουν Σεβίλλη, Λιόν, Ρόμα, Λίβερπουλ και... Μπάγερν σε σχέση με τη σύνθεση που βλέπετε στους παραπάνω πίνακες!

πηγη: www.sentragoal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top